Psihologia pozitivă – Roseline Blum (recenzie)

Această carte este una foarte interesantă și chiar merită răsfoită. Crezul psihologiei pozitive spune că în viață nu este totul roz, însă lucrurile se pot schimba în așa fel încât să fim fericiți. Această lucrare oferă informații concrete despre evoluție și autocunoaștere, adresându-se celor care vor o schimbare și un viitor mai bun.

Potrivit fondatorilor psihologiei pozitive, există un număr de 6 calități și 24 de forțe care stau la baza vieții împlinite. Cele 6 calități sunt: înțelepciunea și cunoașterea, curajul, omenia, dreptatea, cumpătarea și transcendența.

Cele 24 de forțe sunt: creativitatea, curiozitatea, deschiderea spiritului, gândirea critică și autoafirmarea, plăcerea de a învăța, simțul perspectivei și discernământul, autenticitatea și onestitatea, vitejia, perseverența, entuziasmul și optimismul, amabilitatea și generozitatea, iubirea, inteligența emoțională, buna credință și mărinimia, spiritul de echipă și loialitatea, arta conducerii, compasiunea și iertarea, modestia și smerenia, răbdarea, prudența și ponderarea, stăpânirea de sine, aprecierea frumuseții și a excelenței, gratitudinea și recunoștința, speranța, râsul și surâsul, credința și spiritualitatea.

CITATE

 Forța iertării este o recunoaștere a imperfecțiunii altora, dar și a imperfecțiunii noastre. Când ai capacitatea de a ierta, te afli pe drumul înțelepciunii. O persoană ranchiunoasă care dorește să se răzbune, rămâne agățată de trecut.

 Ține minte: a fi curajos înseamnă să-ți transformi temerile în provocări. Cu cât vei face mai mult acest lucru, cu cât această atitudine îți va deveni mai firească.

 Oamenii care au răbdare, care sunt prudenți și ponderați, rezistă mai ușor impulsurilor. Suferă mai puțin decât temerarii și construiesc un viitor mai solid.

3 Responsesto “Psihologia pozitivă – Roseline Blum (recenzie)”

  1. unulnou spune:

    Am trecut-o la “to read”. Mersi.

  2. Mulțumesc mult! Am trecut-o pe listă! revin cu detalii, după ce-o studiez!

  3. literarybook spune:

    Cu mult drag! Voi mai reveni curand cu detalii si despre alte carti ce merita citite!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Încă o zi – Mitch Albom – STIL DE SCRIITOR - […] Blum, Roseline – Psihologia pozitiva […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: