Cărți care nu mi-au plăcut atât de mult…

bad-books-illustra_1671130c

Dacă tot am vorbit până acum despre ce cărți mi-au plăcut, aș vrea sa fac o listă și cu acele cărți care mi-au plăcut mai puțin, au fost prea greoaie pentru mine sau pur ;i simplu nu am avut eu tangențe cu ele.Nu spun că sunt cărți proaste, ci dimpotrivă, gusturile nu se discută.

Să începem, într-o ordine perfect aleatorie:

  • Generalul in labirintul sau, Gabriel Garcia Marquez (dacă Dragostea în vremea holerei mi s-a părut destul de interesantă, pe aceasta nu am putut-o citi cu plăcere.De ce veți afla singuri dacă o citiți; prea multe descrieri, evenimentele sunt puține și plictisitoare, iar viața lui Simon Bolivar nu mi s-a părut foarte atractivă)
  • Numele trandafirului, de Umberto Eco (la fel, pagini greu digerabile, prea multă vorbărie și mult prea complexă pentru mine)
  • Franny și Zoey, de Salinger (cele două personaje din titlu m-au plictisit oarecum, nimic interesant, nimic demn de atenție sau interesant)
  • Aleph, de Paulo Coelho (n-am citit Alchimistul, ci doar Diavolul li domnisoara Prym care mi s-a părut, curios, foarte interesantă.În schimb, Aleph m-a dezamăgit)
  • Aventurile lui Gulliver, de Jonathan Swift (prima parte a cărții a mai fost cum a fost, apoi au urmat pagini care nu mi-au spus nimic, chiar absolut nimic)
  • Vilette, de Charlotte Bronte (singura carte a surorilor Bronte care pe mine nu m-a atras așa tare)
  • Metamorfoza, de Franz Kafka (bun, după eșecul cu Castelul și Procesul, pe care le-am înteles foarte putin, Metamorfoza este o carte prea complexă.Cumva imi place Kafka, dar nu este pentru oricine)
  • Narcis si Gura-de-Aur, de Hermann Hesse (un alt autor ermetic, din punctul meu de vedere, extrem de greu de digerat,iar  aceasta carte nu a făcut excepție). Ar mai fi și alte cărți, dar astea sunt principalele cărți care m-au dezamăgit.Cred că mă așteptam la cu totul altceva din partea lor.

Pe voi ce cărți v-au dezamăgit și de ce?

5 Responsesto “Cărți care nu mi-au plăcut atât de mult…”

  1. Loredana M. spune:

    Eu am înţeles cu adevărat Călătoriile lui Gulliver abia în facultate, când am studiat-o la cursuri şi seminarii aşa cum trebuie. Toată cartea e plină de ironie şi sarcasm fin mascate la adresa scenei politice şi religioase, ba chiar şi a societăţii Angliei secolului al 18-lea. Chiar mi-a plăcut la a doua lectură! (prima a fost prin clasele primare, deci nu se pune 😀 )

  2. Loredana M. spune:

    A, şi ca să răspund la întrebarea de la sfârşitul postării tale, cred că cea mai mare dezamăgire din lumea cărţilor, înregistrată de mine până la ora actuală, a fost Magicianul de Fowles. Mi-a plăcut extrem, dar extrem de mult prima jumătate a cărţii, însă a doua parte nu a reuşit deloc să mă mai ţină în priză. Drept dovadă, am uitat complet cum se termină cartea, pe când şi acum mai am vii în minte anumite scene din prima parte… Cred că am avut prea multe aşteptări de la ea…

    • literarybook spune:

      Sa stii ca nu esti singura ca nu l-a avut ca preferat pe Magician…nici eu nu am inteles finalul cartii, iar inceputul era destul de promitator. Insa! Ma gandesc ca in viitorul apropiat sa ii mai dau o sansa 🙂

  3. ion spune:

    ,,Doamna Bovary,, de Gustav Flaubert, mi sa parut o carte foarte greu de asimilat prea monotona, plictiseala totala… (parerea mea)

  4. irina spune:

    Mie personal Magicianul chiar mi-a plăcut,precum și „Colecționarul” de același autor.Madame Bovary deși este scrisă impecabil m-a cam dezamăgit.Dar cred că mai mereu părerile mele sunt subiective și reflectă mai mult impresia pe care cartea mia lăsat-o decât calitatea operei și a informațiilor primite . Nu sunt bună de critic 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: