Autor: Nicholas Sparks
Naționalitate: americană
Titlu original: Nights in Rodanthe
An apariție: 2001
Nota mea: 5/5
Alte cărți: Jurnalul unei iubiri
PREZENTARE
Nopți în Rodanthe este o poveste sensibilă despre speranță și bucurie, despre sacrificiu și iertare, reamintind că dragostea e posibilă la orice vârstă, oricând și mai ales atunci când ne așteptăm mai puțin. Pentru Adrienne Willis, de 45 de ani, viața se sfârșește și reîncepe deopotrivă. După o căsătorie ratată, ea va avea șansa de a-și găsi adevăratul suflet-pereche, într-un orășel din Carolina de Nord, Rodanthe.
PĂREREA MEA
Nu știu cum de reușește Nicholas Sparks să scrie cărți atît de captivante, dar după lectura cărții Jurnalul unei iubiri am rămas cu o senzație extraordinară.Această carte este tot un roman de dragoste, doar că este privit dintr-o altă perspectivă. Adrienne este o femeie părăsită de soț pentru alta mai tânără, își crește singură cei trei copii și duce o viață aparent banală. Până într-o zi. Până într-o în care are grijă de hanul unei prietene pentru un weekend și acolo îl întâlnește pe bărbatul visurilor sale. Pe Paul Flanner, doctor chirurg, divorțat ca și ea, care plănuia să plece pentru un an la fiul său în Ecuador.
După 14 ani de la despărțirea temporară a celor doi, Adrienne îi povestește despre Paul Amandei, fiicei sale care își pierduse soțul cu 8 luni în urmă. Ce m-a fascinat nespus este faptul că a reușit să miște ceva în sufletul fetei sale, a reușit să o trezească la viață, încurajând-o să lupte pentru copiii săi.
Cartea mi-a atins o coardă extrem de sensibilă, făcându-mă să mă gândesc cât de greu este să știi că cel pe care îl iubești nu mai este printre noi. Cartea este o poveste de viață, vă învață multe și nu este un roman siropos care conține aberații pe tema iubirii.
Cred cu tărie că putem învăța din fiecare carte și putem extrage din ea exact ce trebuie pentru a ne hrăni mintea și sufletul. Așa că vă recomand cu mult drag această carte și aștept părerea voastră!
CITATE
Zilele acestea îmi doresc atât de multe, dar cel mai mult îmi doresc ca tu să fii lângă mine. E ciudat, însă înainte să te întâlnesc, nu-mi aminteam când am plâns ultima dată. Acum, lacrimile îmi vin uşor… Ai darul de a face ca toate necazurile mele să merite efortul de a-mi explica lucrurile, astfel că doare mai puţin. Eşti o adevărată comoară, un dar, şi, când vom fi împreună, intenţionez să te ţin în braţe până când o să-mi amorţească braţele de tot şi nu am să mai pot. Gândurile mele despre tine sunt tot ce mă mai ţine în viaţă.
Minunata carte! ♥
Eu n-am citit nimic de Sparks pana acum, dar am vazut absolut toate filmele facute dupa cartile lui, si pot spune ca mi-au placut foarte mult. Probabil lumea il considera la fel ca pe Coelho, sau ca pe Dan Brown, un autor comercial, dar mie, personal, mi-a placut enorm Dan Brown, asa ca o sa-i dau probabil si lui Sparks o sansa in viitorul apropriat. 😀 Cred c-o sa incep chiar cu romanul asta, pare emotionant. 😉
Da, multa lume spune ca Sparks scrie romane siropoase fara nimic special, dar mie chiar mi-au placut. Si pentru o lectura usoara de seara, merg!
[…] Alte cărți de același autor: Jurnalul unei iubiri, Nopți in Rodanthe […]
[…] cărți de același autor: Dragă John, Jurnalul unei iubiri, Nopți în Rodanthe, […]
[…] De Nicholas Sparks am mai citit până acum încă 5 romane: Dragă John, Jurnalul unei iubiri, Nopți în Rodanthe, Nunta și Refugiul. Toate sunt cărți absolut superbe, mi-au plăcut enorm și vi le recomand […]