Să cunoști o femeie – Amos Oz (recenzie)


206-2

 

Autor: Amoz Oz

Naționalitate: israeliană

An apariție: 1989

Nota mea: 2/5

Este primul roman citit de mine și scris de Amos Oz și sincer, nu mi-a spus nimic. Poate nu eram eu într-o pasă prea bună sau poate nu am fost suficient de atentă atunci când am citit cartea. Dar nu m-a prins, nu m-a atras și nu mi-a spus nimic.

Moartea soției lui Yoel declanșează în mintea acestuia o furtună de emoții și gânduri, iar viața sa ia o altă întorsătură. O fi scriind Amoz Oz bine, în opinia altora, dar eu m-am chinuit să citesc această carte cum nu m-am chinuit de mult timp. Nu are o acțiune anume, nu este o intrigă anume și am tot sperat că până la finalul cărții voi găsi un punct care să mă atragă. Din păcate, cartea a fost pentru mine o dezamăgire totală și chiar o pierdere de timp.

În rest, ce să vă mai spun despre carte? Sunt pagini întregi în care se vorbește doar despre Yoel, fiica acestuia, soacra și mama sa care isi desfășoară viața ca orice familie. Din păcate, nimic nu m-a impresionat în mod deosebit și nu a fost o lectură captivantă.  Dacă ați citit cartea, vă aștept cu  o părere.

3 Responsesto “Să cunoști o femeie – Amos Oz (recenzie)”

  1. M-am “luptat” si eu cu Amos Oz, incercand sa-i gasesc magia. Pana la ultima pagina. Nu l-am gustat. Am crezut ca nu am nimerit cartea reprezentativa. Si am mai incercat una. La fel. 🙂

  2. vorba ta, e problema si de gusturi. eu vreau sa mai citesc si alta carte a lui, ca sa ma lamuresc exact

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: