Cărți de citit toamna

pinter

Toamna a venit, zilele sunt tot mai scurte și reci și nu de puține ori cheful nostru se limitează la o ceașcă de ceai aburindă sau o cafea și o carte bună…Așa că în continuarea micului meu articol vreau să vă recomand 5 cărți care pot fi citite într-o zi rece de toamna:

  • A tremurat o frunză (Maugham) – am ales această carte pentru că are un titlu interesant și nu este un roman, ci o cărticică care conține 6 microromane cât se poate de interesante.

a-tremurat-o-frunza-superanticariat

  • Golful francezului (Daphne du Maurier) – este una dintre cărțile mele preferate citite până acum în 2015 și una dintre cărțile cu cea mai frumoasă și neobișnuită poveste de dragoste

golful fr

  • Un atlas al dorințelor zadarnice (Anuradha Roy) – este o carte citită, dacă nu mă înșel, în 2013 și este un roman interesant, captivant și care merită citit.

images (1)

  • Valentina – George Sand – este vorba despre un roman clasic britanic care mi-a plăcut și l-aș recomanda celor îndrăgostiți de literatura clasică sau de stilul lui George Sand.

valentine

  • Maidanul cu dragoste – G. M. Zamfirescu (este un roman pe care l-am citit cu drag și îl păstrez cu mândrie în bilbiotecă…este în același timp o frescă a unei societăți decăzute, prezentată întrr-un stil aparte)

maidanul-cu-dragoste_1_fullsize

Voi ce cărți obișnuiți să citiți toamna? Sau citiți în această toamnă?

3 Responsesto “Cărți de citit toamna”

  1. Maria Itu spune:

    Eu asociez toamna cu literatura rusă sau cu cea a secolului XX. Am început această toamnă cu Nietzsche şi am continuat-o cu Dostoievski, Kafka şi Bukowski. Printre altele, am mai citit şi nişte literatură română din perioada interbelică, iar acum reiau seria lecturilor filosofice şi încep cu Platon şi a sa “Republica”.

  2. Frumoase carti ! Mare parte le-am citit, insa sunt curioasa sa citesc si Un atlas al dorinţelor zadarnice de Roy Anuradha. Intradevar si mie-mi plac foarte mult cartile de clasicii britanici. De asemenea, cartie scrise de Daphne du Mauriei sunt excelente si se numara printre preferatele mele. 🙂

    • literarybook spune:

      Ma bucur sa aud asta! Va rog sa consultati si pagina cu lista de recenzii, poate mai gasiti pe acolo carti interesante care va atrag! Multumesc de vizita si va mai astept! Urmeaza si alte recenzii interesante!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cărți de citit toamna | Bibliotecile publice din Republica Moldova - […] https://literarybook.wordpress.com/2015/10/18/carti-de-citit-toamna/ […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: