Autor: Mircea Daneliuc
Naționalitate: română
An apariție: 2016 (la Editura Tracus Arte)
Gen carte: ficțiune
Număr pagini: 204
Nota mea: 3/5
Puteți găsi cartea AICI
Primită de la: Editura Tracus Arte
PREZENTARE
Mircea Daneliuc aduce un roman al unei generaţii. ,,Andreas, Andrada” nu are termen de comparaţie mai potrivit. Sângele lor trage liniile cu o viteză ce n-are nevoie de ispita milei. Printre atâtea curente tinereşti, copiii de bani gata se lasă consumaţi de mărunţişurile de care s-ar plictisi în floarea vârstei. Personajele cărţii, anunţate în titlu ca numele scrise pe un pomelnic, ofilesc în efectul de seră al Capitalei. Libertatea lor în care nu refuză nici o experienţă, se dovedeşte, la final, o robie. Adolescenţii aceştia nerăbdători n-au nici instinct de conservare, nici voinţă. Proza lui Mircea Daneliuc le deschide toate cavităţile, cu indiscreţia anatomiştilor din veacurile îndepărtate. (George Neagoe)
PĂREREA MEA
Pe cât de scurtă este această carte (204 pagini), pe atât de anevoioasă îmi va fi părerea. Spun asta pentru că am citit-o destul de greu din cauza limbajului întortocheat și atenția mea s-a chinuit de multe ori să rămână trează. Vă spun din start că nu este o carte ușoară și nici o scriere simplă pe care o parcurgi și la care te gândești după. Este mai degrabă o carte la care începi să te gândești încă din timpul lecturii și vrei să îi afli toate dedesubturile, ceea ce e greu. Cu rușine spun că nu l-am mai citit până acum pe Mircea Daneliuc, deși are o mulțime de cărți publicate, și nu pot face nicio comparație cu o altă carte a sa. Dar încerc să vă spun ce impresii mi-a lăsat în cele ce urmează.
Noroc în dragoste. Fete diverse. Ești un fel de șef peste ele, peste colegi, și vei avea putere mare asupra lor. Nici nu e nevoie s-o cauți, puterea este cu tine. Nu uita, tu ești câinele alfa.
Mi-a plăcut foarte mult coperta cărții, iar titlul mi-a lăsat impresia unei promisiuni de lectură relaxantă și plăcută. Plăcută e, dar nu ușoară. Daneliuc este din ce am observat eu un scriitor îndrăzneț care prezintă o altfel de imagine a adolescenței din ziua de azi. Tema cărții este adolescența, iar personajele din titlu, Andreas și Andrada, sunt doi tineri reprezentativi pentru generațiile de tineri. Sunt doi copii de bani gata, plini de fițe, care văd lumea cu proprii lor ochi și îți prezintă ca cititor o altă lume.Limbajul argotic este prezent la tot pasul și de multe ori am avut senzația că cel care a scris cartea este un adolescent dezinvolt, nu un bărbat în toată firea.
Chiar era disperată. Nu putea crede că n-o să obțină nimic și se agăța de el cum putea, avea ochii scufundați și cearcăne groase, arăta foarte rău. Ar fi fost momentul s-o umilească puțin, era o ocazie tare.
Mi-a plăcut destul de mult această carte, dar i-am dat 3 din 5 steluțe din două motive principale: limbajul prea întortocheat care de multe ori mi s-a părut greu de înțeles și mi-aș fi dorit un conflict mai bine pus la punct. Deși aveam așteptări mai mari de la această carte, vă mărturisesc că nu e o carte rea, ci dimpotrivă. Depinde mult și ce fel de lectură preferați, iar eu consider că această lectură a fost poate puțin prea îndrăzneață pentru gustul meu. Dar sunt sigură că printre voi se numără cititori care vor iubi această carte și vor fi de altă părere. Mulțumesc Editurii Tracus Arte pentru carte și vă aștept cu păreri dacă ați citit cartea. Dacă nu ați făcut-o încă, vă recomand să o faceți.
Frumoasă recenzie!
Eu nu am citit cartea dar îmi place foarte mult coperta și, cine știe, poate și cartea-mi va plăcea. Mulțumim de recomandare și mai așteptăm și altele! 🙂
Multumesc frumos! Recomand cartea si te mai astept curand iar, urmeaza
recenzii la carti care merita citite! 🙂