colectionara

Autor: Kathleen Tessaro

Naționalitate: americană

An apariție: 2013

Gen carte: ficțiune

Număr pagini: 464

Nota mea: 5/5

Puteți găsi cartea AICI (dacă vă grăbiți primiți o reducere )

Primită de laEditura Nemira

PREZENTARE

La prima vedere, tânăra Grace Monroe are o viața fericita, în rândul aristocrației din Londra anilor 1950. Și totuși, nu își găsește locul în această lume. Într-o zi, destinul îi scoate în cale o moștenire neașteptată de la misterioasa Madame Eva d’Orsey, a cărei identitate trebuie sa o descopere. Povestea ne-o arată pe enigmatica necunoscută la New York, Monte Carlo, Paris și Londra, dezvăluind o femeie extraordinară, sursă de inspirație pentru cei mai talentați creatori de parfumuri. Imortalizată în arome de neuitat, existenta Evei d’Orsey ii va schimba viata lui Grace. Tânăra va trebui să aleagă: ori se transformă în femeia pe care o doresc cei din jur, ori rămâne ea însăși.

PĂREREA MEA

Dacă ați ști de cât timp îmi doresc să citesc acest roman, nu m-ați crede! Am primit un exemplar al acestei cărți de la editura Nemira și am așteptat cu sufletul la gură să termin cartea pe care o începusem deja și să trec la Colecționara de parfumuri interzise. Fiind primul meu contact cu cărțile lui Tessaro, aveam așteptări mari de la această carte. Deși are 464 de pagini, nu vă gândiți că o veți citi greu, pentru că nu va fi deloc așa. Cartea se parcurge destul de ușor, dar pentru mine a doua parte a sa a fost cea mai interesantă și mai captivantă. A doua jumătate a cărții este plină de mister și multe elemente ale romanului prezentate la început încep să se lege.

Madame Eva d’ Orsey.

Eva d’Orsey.

Numele nu îi spunea nimic.

Însă conținea o undă de poezie, un ritm delicat, vioi, care îi stârnea imaginația.

Titlul cărții este un fel de metaforă, deoarece colecționara din titlu nu este chiar o colecționară în sensul propriu al cuvântului. Tema cărții nu este una singură, ci este formată dintr-un amalgam de teme: relațiile de dragoste și prietenie, destinul uman, atingerea țelurilor. Personajele mi s-au părut foarte interesante și mi-a plăcut că fiecare capitol prezintă o altă perioadă, făcând trecerea de la 1954 și 1955 la 1927 și 1928. Pentru un capitol vom fi alături de Eva în 1955, ca mai apoi să fim aproape de Grace în 1928. Și tot așa.

Este mai bine dacă exagerezi. Timiditatea e fatală. În orice. Întotdeauna să fii îndrăzneață. Uită-te la tine, spuse ea făcând un pas îndărăt pentru a-ți admira opera. Vezi cum te-ai transformat?

Grace Monroe este personajul meu preferat, chiar mai mult decât Eva. Spun asta pentru că aparține unei perioade mai aproape de actual și m-am bucurat la final pentru turnura neașteptată a vieții sale. Și Eva este un personaj aparte, dar deși are o viață tumultuoasă, destinul îi rezervă multe surprize neplăcute. Nu o să vă spun ce se va întâmpla cu fiecare dintre ele, ci doar că le leagă un mare secret. De fapt, un secret dublu care pe mine m-a lăsat mască. Nu am putut să anticipez ce legătură există între ele deloc.

Ascunse parfumul de ea. Era primul său act de trădare. Și primul său act adevărat de independență.

Este un roman extrem de imprevizibil și extrem de frumos. Așa că îl recomand cu mult drag și vă rog să reveniți cu impresii după ce îl citiți. Este o carte de o frumusețe aparte și te captivează încă de la început, dorindu-ți să îl citești cât mai repede.

2 comentarii la „Colecționara de parfumuri interzise – Kathleen Tessaro (recenzie)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.