Autor: Rodica Ojog-Brașoveanu
Naționalitate: română
An apariție: 1999 (2015 la Editura Nemira)
Gen carte: ficțiune, mister, roman polițist
Număr pagini: 217
Nota mea: 5/5
Primită de la: Librăria online Târgul Cărții.ro
PREZENTARE
Un vizitator intră într-un magazin de antichități, lasă un aparat-capcană și se face nevăzut. Poliția afla pericolul, numai ca unul dintre angajați ia casetofonul la petrecerea de Anul Nou. Autoritățile au câteva ore sa descopere bomba. Începe o cursă nebună pentru viață. Misiunea trebuie să aibă succes. Cum se sfârșește goana pentru viață?
PĂREREA MEA
Este cartea cu numărul 13 scrisă de Rodica Ojog-Brașoveanu pe care eu o citesc și mulți dintre voi știți deja că este printre autoarele mele preferate. Ea m-a făcut să iubesc literatura polițistă și să îi caut cu ardoare cărțile. I-am descoperit cărțile prin 2012, când lucram la librărie și a fost suficientă prima carte ca să îmi placă( aceasta este Cianură pentru un surâs).
Aveam așteptări ridicate de la această carte și nu întâmplător am lăsat-o pentru perioada sărbătorilor (mai exact, de Crăciun). Este o carte minunată, cu o mulțime de personaje, care te relaxează și te amuză. Tema cărții este misterul, iar titlul se referă, după cum v-ați aștepta, la o bombă reală ce urmează să explodeze de Revelion. Practic întreg romanul urmărește traseul imaginar al acestei bombe care ajunge de la un personaj la altul.
Stilul cărții este accesibil, foarte plăcut, iar personajele sunt delicioase. Nu aș putea alege un singur personaj preferat, deoarece toate au farmecul lor. De la copii, adolescenți, tineri, bătrâni ciudați, toți sunt bine construiți. Nu pot omite limbajul hazliu al personajelor și cuvintele folosite de aceștia, momente în care am râs copios. De parcă autoarea nu vroia un roman chiar tragic, atâta timp cât nu uităm că era căutată o bombă ce va exploda în seara de Revelion. Printre personajele cărții se numără Andrei Gogan, un tânăr pe care nu l-am prea agreat. Dar cum era de așteptat, i-am adorat pe soții Miga, Șerbănică și Florence. Ea, o excentrică, iar el, un zgârcit notoriu.
Vă recomand această carte pentru farmecul cărții și pentru personajele admirabile. Dacă ați iubit seria Melania Lupu, aflați că în acest roman veți găsi cunoștințe ale Melaniei și pomenit chiar și numele acesteia. Am sperat că va fi și ea prezentă totuși. Toate personajele sunt deosebite, acțiunea te ține cu sufletul la gură și cele 200 și un pic de pagini sunt ideale pentru vacanță și Revelion. Așa că ce mai așteptați? Citiți cartea și reveniți repede cu o părere!
Voi ce cărți de Rodica Ojog-Brașoveanu ați citit?
CITATE
Pe comodă, lângă casetofon, un orologiu mic de bronz bătu o dată. Doamna Miga căscă cu fălcile încleștate. E punctul mort al petrecerii. De fapt, petrecerea asta a fost moartă de la început.
Se scutură de gând. O enervau insistențele bărbatului și știa că va ceva. Trebuia să cedeze. O plictisea ideea să iasă din casă, certitudinea că se întâmplase ceva într-adevăr grav.
Oh… am amintirii cu cartea asta. A fost primul roman al autoarei pe care l-am citit si m-a captivat total (desi nu aveam mari asteptari, nefiind o fana a genului).
[…] şi că am citit mare parte dintre cărţile sale. Am citit Violeta din safe, Coşmar, O bombă pentru Revelion, Nopţi albe pentru Minerva, Minerva se dezlănţuie, Vulturul dincolo de cornul lunii, Să nu ne […]