Inimile şi vieţile bărbaţilor – Fay Weldon (recenzie)

In_vietile_si_inimile_barbatilor-Fay_Weldon-Universal_Dalsi_31326-1024x768

Autor: Weldon Fay

Naționalitate: britanică

Titlu original: The Hearts and Lives of Men

An apariție: 1987

Nota mea: 3/5

Este vorba de o scriitoare mai puţin cunoscută, născută în Anglia şi  se pare că scrierile sale au succes. Cu toate acestea, am făcut cunoştinţă cu această autoare britanică din pură întâmplare. După ce am parcurs romanul în întregime, am observat că nu aparţine unui gen anume, ci mie personal mi s-a părut un amestec de romantism, dramatic, familial, plus şi o undă de horror. Iar asta e doar părerea mea.

Atenție – spoiler alert!

În prim plan se află povestea de dragoste cu năbădăi dintre Clifford Wexford, om cu influenţă în lumea vânzărilor de tablouri şi Helen Lally, fiica unui încadrator de tablouri. În viaţa celor doi apare Angie, o tânără bogată şi cam plină de ifose…Mie acesta mi s-a părut cel mai nesuferit personaj. Celor doi li se naşte o fetiţă, pe numele său Nell, de la Eleanor.

Cei doi divorţează, tatăl vrea să răpească fetiţa, dar o întâmplare nefericită dă totul peste cap…avionul în care se afla Nell şi Blotton, bărbatul care a luat-o pe fetiţă cu scopul de a o duce în Elveţia la tatăl ei, se prăbuşeşte. Curios, bărbatul şi fetiţa supravieţuiesc. Şi mai curios, nimeni nu ştie asta, toata lumea îi crede morţi.

După un timp, Helen se căsătoreşte cu ziaristul Simon, cu care îl face pe micuţul Edward. Pe alt plan, fetiţa ajunge în casa unor oameni în vârstă cam ciudaţi, Marchiza şi Marchizul, care nu puteau avea copiii (normal că nu puteau, aveau amândoi aproape 80 de ani!). Cei doi comunicau cu satana, foloseau magia neagră…un incendiu pune capăt zilelor lor, iar fetiţa ajunge la o casă de copii unde copiii erau trataţi foarte prost de o familie ciudată…apoi ajunge în casa unor traficanţi (dar aici este iubită şi îngrijită), iar după ce aceştia sunt arestaţi, ajunge la o familie care deţine o crescătorie de câini.

Pe celălalt plan, ştim că Helen şi Clifford au divorţat înaintea dispariţiei lui Nell, apoi Helen se căsătoreşte cu Simon, de care divorţează mai apoi pentru a se recăsători cu Clifford. Are doi gemeni cu Clifford, iar apoi divorţează din nou. Angie rămâne însărcinată cu fetiţa lui Clifford, se căsătoresc, însă Angie moare. Familia se reuneşte la final, când Nell vine să lucreze ca din pură întâmplare pentru mama sa. Iar atunci Helen şi Clifford se căsătoresc a treia oară.

O poveste cam ciudată, cu tot felul de întorsături…Cu toate acestea, cititorul nu se plictiseşte o clipă, pur şi simplu te captivează. V-o recomand.

CITATE

 Şi ce mai poveşti a avut Nell să le povestească părinţilor ei, despre castel, familia Troite şi Eastlake şi paradisul acoperit de nori  de la Faraway şi atâtea evenimente uimitoare de la crescătoria de câini.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: