El fericit,dar ea?

Am găsit undeva pe internet un articol, nu mai ştiu pe ce site, despre fericirea în cuplu. Că femeia ar trebui să fie mereu miere de albine pentru bărbat, mereu drăguţă, mereu înţelegătoare…ce nu înţeleg eu este care este rolul bărbatului în toată treaba asta!Cunosc cazuri în care femeia roboteşte, găteşte, spală, face curat şi în afară de asta este şi foarte înţelegătoare faţă de partener, chiar dacă nu ar avea motive să fie…iar partenerul mătură pur şi simplu cu ea pe jos, o jigneşte, nu o respectă şi uneori o mai şi loveşte. Oare toate aceste lucruri măresc respectul bărbatului pentru femeie? Sau este nevoie de mici trucuri?

Tot cercetând acest subiect, fericirea în cuplu, iar aceasta e strict părerea mea, am ajuns la concluzia că extremele nu sunt bune. Nici femeia ţâfnoasă care nu face nimic în casă, dar nici cea care îşi slujeşte bărbatul şi mai şi ca pe un rege, deşi el nu merită. Zic să menţinem un echilibru, altfel nu vom fi respectate şi nici apreciate. Puţină indiferenţă, o altă atitudine faţă de celălalt fac de multe ori diferenţa.

Să le luăm pe rând. Încurajează-i hobby-urile. Aşa, şi? Poate el nu îţi spune niciodată să nu renunţi la un hobby, nu te încurajează niciodată…tu de ce ai face-o? Bineînţeles, în această categorie nu intră bărbaţii cu principii care ştiu cu adevărat să se poarte! Nu te enerva din lucruri mărunte? Dar dacă, indiferent de metodă, hainele zac tot acolo de unde le strângi tu mereu? Simplu, îi zici o dată să le strângă…dacă nu, lasă-le acolo! Cere-i părerea, însă nu exagera, chiar nu trebuie să îşi dea cu părerea asupra rochiei pe care vrei să o cumperi sau asupra culorii rujului tău. Exprimă-ţi deschis sentimentele. Aici aş contrazice, fă asta doar când eşti sigură şi ai mare grijă ca acest lucru să nu fie folosit de el pe viitor ca un atu. Ochii mari!

Ar fi multe de zis, însă asta într-un alt articol. Voi ce credeţi, ce aduce fericirea în cuplu?

2 Responsesto “El fericit,dar ea?”

  1. Ioana spune:

    Oh .. pe asta îmi bazez eu lucrarea de licență. Nu prea sunt dumirită cum e cu fericirea în cuplu, mai ales după căsătorie, dar sper să aflu curând.
    În niciun caz nu e ok să fii femeia-sclavă. Iar bărbații fără principii nu merită. Ei asta caută, pe cineva care să-i facă fericiți, să facă toată treaba prin casă, să-i asculte, etc. Asemenea bărbați nu te vor respecta niciodată. Deși sunt tânără :), am dat peste câțiva din ăștia. Zic câțiva, pentru că, logic, unul nu mi-a ajuns. L-am lăsat pe unul pentru că nu mai suportam felul în care eram tratată și dădeam peste altul. Nu-mi învățam lecția, credeam că îi pot schimba cu puterea iubirii mele și prin faptul că eram mereu acolo când aveau nevoie de mine, îi ajutam cu tot ce puteam, le rezolvam problemele, nu făceam fițe și scandaluri, îi înțelegeam mereu, iar ei pur și simplu ștergeau cu mine pe jos, deși la început erau bomboane de băieți.
    Dacă vrei să fii respectată alege-ți bărbatul care merită respectat, care e bărbat, care știe ce vrea și te include în planurile lui de viitor, care te pune pe primul loc în viața lui.
    Sunt multe de spus, dar important e să punem fericirea noastră deasupra tuturor și să fim puternice. Poate că nu o să găsim bărbatul ăsta care să ne respecte și să ne facă fericite din prima, dar să nu ne lăsăm, să fim mereu pregătite să-l întââmpinăm. Părerea mea.

  2. nirvanadream spune:

    Intelegere si multa comunicare (dar nu pisalogeala), sex calitativ, cu de toate si cat mai des, respect reciproc, ajutor si sprijin reciproc, compromisuri mici (spre exemplu, daca el este un tip foarte critic si tu stii ca nu se poate abtine, zambeste si lasa-l sa-i treaca, nu te lua la cearta din toate nimicurile).
    Cat despre sa fim puternice…mi se pare o prostie ! Sa ma scuzati ! Propozitia asta o spun, in genere, doar femeile care vor cu tot dinadinsul sa fie asa, dar, din pacate nu sunt. O femeie puternica ESTE si atat. Nu o scrie pe toate gardurile.
    In ceea ce priveste “spalatul pe jos cu partenera”, vina nu e a lui ca poate, ci vina este a ei, pt ca ii permite. Nu va imaginati c-am fost puternica, si pe mine m a subjugat un barbat psihic/fizic. O singura data a fost de ajuns si-am avut curajul sa plec !!
    Eu nu mai stiu la a cata cautare sunt. Sau al catelea barbat nepotrivit. Stiu insa ca este posibil ca cel de acum sa se ridice deasupra asteptarilor mele. Foarte, foarte rar se intampla sa cunosti o fericire de durata si magnifica in cuplu din prima incercare.
    O seara placuta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: