Sa vorbim despre cartile preferate…(I)

 

images

Dupa 8 luni si cateva zile de cand am achizitonat un Kindle minunat, pot spune ca lecturile mele s-au inmultit si mai mult. Mereu ma gandesc care va fi urmatoarea carte pe care o voi citi, cat de repede voi reusi sa o citesc, plus curiozitatea daca imi va place cartea sau nu. Ideea este ca nu abandonez decat foarte rar cartile care nu imi plac, ma chinui pana la final sa vad ce se intampla in carte.

Poate suna ciudat, dar in ultimele luni am citit si cateva carti mai pentru copii…Alice in Tara Minunilor, Cronicile din Narnia sau Calatoriile lui Gulliver sunt, dupa parerea mea, carti nemuritoare care pot fi citite la orice varsta.

Daca ar fi sa vorbesc despre cartile mele preferate, nu as putea face un top 3, 5 sau 10…ar fi multe carti care mi-au ramas in suflet. Cartile sunt o bucatica din mine, din sufletul si viata mea.

O carte care mi-a placut foarte mult si pe care am recitit-o in toamna este Omul de aur a lui Jokai Mor. Splendida, absolut splendida. O alta pe care, la fel, am recitit-o, este Sa nu ucizi o pasare cantatoare, a lui Harper Lee. Sa va mai zic de Pe aripile vantului sau Scarlett?

Dintre autorii straini, ii am ca preferati pe Thomas Hardy, Jane Austen, Dickens, Balzac; dintre autorii romani, ii prefer pe Rebreanu, Eliade, Slavici, Caragiale si Marin Preda. Bineinteles ca lista autorilor sau a cartilor preferate nu se opreste aici.

Voua ce carti v-au placut cel mai mult?

 

5 Responsesto “Sa vorbim despre cartile preferate…(I)”

  1. E un articol foarte bun. Eu prefer atit literatura nationala, cit si cea universala. Mi-au placut toate cartile pe care le-am citit, sincer. Dar una as reciti-o de nenumarate ori : Triologia ”Fifty shades” de E.L.James.

  2. Dama de pica spune:

    N-am citit ‘Omul de aur’ si o am in biblioteca. Am pus-o pe lista!

    • literarybook spune:

      Aceasta cartea am citit-o de 2 ori! Prima data cand eram in liceu, si a doua oara toamna trecuta, la vreo 7 ani diferenta…de fiecare data am vazut o alta fata a cartii..asa ca o recomand din tot sufletul! 🙂

  3. mpetcu spune:

    Si eu simt la fel: de cand am ebook reader, calitatea si cantitatea lecturilor mele a crescut! Intocmai ca si tine, si eu redescopar in perioada asta unele carti pentru copii si parca imi place mai mult perspectiva adulta!

  4. irina spune:

    Dostoievski îmi place foarte mult. Aldous Huxley are un stil aparte.Marquez,Balzac,Anais Nin… prea multe cărți bune și prea puțin timp

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: