Adio, deocamdată – Laurie Frankel (recenzie)

Autor: Laurie Frankel

Naționalitate: americană

Titlu original: Goodbye for Now

Nota mea: 4/5

Am făcut o comandă online de cărți acum 2-3 luni și am ales să cumpăr și această carte, convinsă fiind că o să îmi placă și că o să fac cunoștință cu o autoare de care nu am mai auzit până acum, dar și cu o poveste interesantă. Povestea cărții mi-a plăcut, aș putea totuși să spun că are niște lipsuri, dar pe ansamblu, este o carte drăguță și interesantă. Un mare minus al cărții este faptul că e foarte tristă…pe mine finalul era să mă bage în depresie. Vă dați seama acum cât de mult m-am identificat cu personajele care nu au avut tocmai niște destine fericite.

Pe scurt, cartea prezintă povestea dintre Sam și Meredith și viața lor care aparent nu este tulburată de nimic. Totul este bine și frumos până în momentul când moare bunica lui Meredith și pentru că vroia să își ajute iubita tristă, Sam inventează un program care îi permite lui Meredith să comunice cu bunica sa.

Bineînțeles că nu este o comunicare cu morții, ci mai degrabă un soft care reproduce gânduri sau cuvinte pe care defuncții le foloseau în mailuri sau videochat. Acest proiect al lui Sam se extinde și la alte personaje și vor apela și alții la el. Finalul a fost pentru mine foarte surprinzător, dar totuși nu vreau să vă dezvălui ce vă rezervă autoarea. Este un moment în carte care m-a întors pe dos și m-a făcut să îmi pun o groază de întrebări.

Vă recomand să citiți cartea și sunt foarte curioasă să știu dacă v-a plăcut sau nu!

CITATE

Sunt mândru de tine. Dar tu ai uitat niște lucruri care există din timpuri imemoriale. Dragostea, moartea, pierderea.

Oamenii se abonau ca să-și ia rămas bun. Dar între timp deveneau dependenți și nu mai puteau să o facă. Încă un lucru în privința căruia Meredith avusese dreptate: moartea este pe viață.

Dragostea este foarte înșelătoare și nestatornică. Sufletul nu are logică. Inima vrea ce vrea inima. Greu de spus. Greu de cuantificat și programat.

No Responsesto “Adio, deocamdată – Laurie Frankel (recenzie)”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Impresii lectură SEPTEMBRIE 2015 | STIL DE SCRIITOR - […] Adio, deocamdată – Laurie Frankel ( este o carte care mi-a plăcut și m-a surprins plăcut) […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: